Jan 10, 2011

Kenapa ALLAH Temukan Kita dengan Orang yang Salah?

  • memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.
  • memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.
  • memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.
  • memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.
  • memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg HEBAT untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...
  • memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.
  • memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.
  • memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.
  • memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

   "Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya . Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita . Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA , dan meninggalkan laranganNYA.."4 comments:

musafir dunia said...

kenapa Allah temukan saya denga dhobit?

Dhabitah said...

ada hikmahnya..
hanya DIA yg tahu..
yg pnting....uhibbuki fillah =)

Dari sudut Hati kecilku said...

as salam
ya, saya percaya semua y berlaku pasti ada hikmahnya. Namun hati sangat sakit untuk menanggung semua ini. Hingga berfikiran tidak rasional. sesungguhnya Allah tahu apa yang terbaik untuk diri kita. Saya bukanlah kuat mana, namun saya berusaha utk kembali pada Allah. Jodoh dan pertemuan semua di tangan tuhan. moga bekas pasangan saya berbahagia dengan pilihan hatinya walau hati ini sangat terluka.

JaLAN cAhAyA said...

alhamdulillah..kmbali pd ALLAH adlh langkah yg trbaik..
sbnarnye ALLAH tahu,dgn ujian inilah mnyebabkan anda kembali pdNya..dan ALLAH jg ingin tunjukkan bhw dia bknlah jodoh yg trbaik utk anda.jgn risau,jdh anda tlh trtulis di luh mahfuz,cuma blm masanya utk disatukan;)